Muziek

Literatuur op Muziek

Het programma Literatuur op Muziek brengt in het voorjaar van 2016 drie bijzondere producties naar Nijmegen. Werk van Louis Paul Boon, Paul van Ostaijen en Georges Rodenbach wordt in de vorm van muziektheater en film ten tonele gebracht. Woord en klank komen samen en geven een nieuw geluid aan oude werken.

Paul van Ostaijen

reserveer hier

Maandag 9 mei 2016

Altsaxofonist Ben Sluijs en acteur Tom Van Bauwel brengen teksten en muzikale improvisaties uit poëzie en proza van Paul van Ostaijen zoals Gebruiksaanwijzing der lyriek (1926), Bezette stad (1921), De feesten van angst en pijn (1921) en Music-Hall (1916). Met projecties van het typo- en kalligrafische expressionisme van van Ostaijen.

Bibliotheek de Marienburg 20.00 uur € 10,=

Zelfbiografie

zelfbiografie_ss

Een pagina uit de bezette stad

bezette-stad_pag_14

Eerdere programma’s

Louis Paul Boon

Zondag 14 februari 2016

Accordeonist Tuur Florizoone en actrice Jessa Wildemeersch spelen het epos de kleine eva uit de kromme bijl- straat (1956) van Louis Paul Boon. Een omvangrijk, indringend dichtwerk over de bezoedeling van en de moord op het kleine meisje Eva.

George Rodenbach

Maandag 11 april 2016 (Let op: de eerder gecommuniceerde datum van 4 april is niet juist!)

Joost Langeveld speelt vleugel bij Gryozy/Daydreams (1915), een stomme film van Evgenii Bauer, gebaseerd op de roman Bruges-la-Morte (1892) van George Rodenbach, over de liefde van de melancholieke Hugues en de lichtzinnige Jane. Jacques de Vroomen leest onder begeleiding van Langeveld fragmenten uit Brugge de dode.

Bibliotheek de Marienburg 20.00 uur € 10,=

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen