Het Vlaams Kwartier en literatuur

De Vlaamse literatuur heeft een stevige positie veroverd binnen het Nederlandse literaire leven. Auteurs als Stefan Hertmans, Tom Lanoye en Griet op de Beeck vinden de laatste jaren gretig aftrek. Het Vlaams Kwartier biedt een podium aan Vlaamse auteurs in de vorm van interviews, lezingen en culturele producties.

Samenwerking

Samen met het Poëziecentrum Nederland, gevestigd in Bibliotheek de Marienburg, wordt maandelijks het programma Ontmoet de dichter georganiseerd. Sinds 2013 organiseert het VK met literaire partners het jaarlijkse Nijmeegse Poëziefeest. Regelmatig wordt een lezingenserie rondom Nederlandstalige literatuur georganiseerd in samenwerking met de afdeling Nederlands van de Radboud Universiteit. Voor het volledige programma van Ontmoet de dichter in het seizoen 2016 – 2017 kijkt u op deze pagina.

Literatuur op Muziek

Het programma Literatuur op Muziek brengt in het voorjaar van 2016 drie bijzondere producties naar Nijmegen. Werk van Louis Paul Boon, Paul van Ostaijen en Georges Rodenbach wordt in de vorm van muziektheater en film ten tonele gebracht. Woord en klank komen samen en geven een nieuw geluid aan oude werken.